Kennisbank zoeker
Hoe werkt deze kennisbank

Type document/artikel

Zoekresultaten

Vorige pagina Print

Er zijn 5 artikelen in de kennisbank gevonden.
Te veel resultaten? Verfijn uw resultaten door het combineren van meerdere trefwoorden

Vragen die door de patiënt gesteld kunnen worden bij deelname aan een trial/ studie

Voordat u aan een trial meedoet is het belangrijk om te weten of er een alternatief is. Ook is het belangrijk te weten wat de voor- en nadelen zijn van het meedoen aan een trial (studie). In de bijlage treft u een voorbeeld aan van vragen die u kunt stellen vordat u aan een trial mee gaat doen.

Lees verder

Acute hepatitis C bij HIV positieve patiënten: MOSAIC studie ( UMC Utrecht)

MOSAIC studie: een cohort dat kijkt naar epidemiologische, virale en immunologische karakteristieken van acute hepatitis C bij HIV-positieve patiënten.

Lees verder

Hepatitis B behandeling met tijdelijke toevoeging van Peginterferon alfa-2a aan virusremmers (PAS studie)

Recent is in het Erasmus MC gestart met deze internationale studie voor patiënten met een HBeAg negatieve chronische hepatitis B virus infectie die langdurig met virusremmers (Entecavir, Lamivudine, Adefovir, Truvada of Tenofovir disoproxil) worden behandeld, maar hier niet mee kunnen stoppen.

Lees verder

Hepatitis B revaccinatie: RESPONS-trial (Revaccinatie hepatitis B prospectief onderzoek bij non-responders)

Hepatitis B vaccinatie is veilig en effectief in het voorkómen van een infectie met hepatitis B virus. Toch is zo’n 5 à 10 % van de gevaccineerden niet beschermd na een eerste serie vaccinaties. Het RESPONS onderzoek heeft als doel om de hepatitis B richtlijn voor gezonde non-responders te optimaliseren.

Lees verder

DURACE studie - Durability of hepatitis C treatment in the Erasmus Medical Center(ErasmusMC)

Vanuit het Erasmus MC is gestart met een studie naar veranderingen in leverschade, kwaliteit van leven en afweer processen tijdens en na behandeling met nieuwe antivirale middelen (Direct Acting Antivirals) tegen hepatitis C. De kans op genezing bij behandeling met deze middelen is groot, echter het effect op leverschade is tot op heden onduidelijk. Patiënten die in aanmerking komen voor behandeling met deze middelen kunnen aan deze studie meedoen. Wilt U MEEDOEN OF MEER WETEN over deze studie, dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met drs. M. van Tilborg via mdlpoli@erasmusmc.nl / 010-7040126

Lees verder