Hepatitis C behandeling: Onderzoek naar mogelijke wisselwerking tussen paroxetine en telaprevir (ROLEX studie) (UMC St.Radboud, AMC, GGD Amsterdam, Maasstadziekenhuis)

Vorige pagina Print

19-09-2013   Het UMC St. Radboud in Nijmegen, het AMC en de GGD in Amsterdam, en het Maasstadziekenhuis in Rotterdam zijn voor onderzoek naar een mogelijke wisselwerking tussen paroxetine en telaprevir op zoek naar: patiënten met een hepatitis C infectie genotype 1, die met de combinatie van paroxetine en telaprevir behandeld zullen worden het gaat om patiënten waarbij de behandeld arts een behandeling met telaprevir wil starten. Patiënten gebruiken al paroxetine of de arts schrijft paroxetine voor om de bijwerkingen van de andere medicatie te verminderen

Doel van het onderzoek: 
In dit onderzoek wordt onderzocht of er een wisselwerking is tussen de geneesmiddelen telaprevir en paroxetine. We onderzoeken of het gelijktijdig gebruik van deze geneesmiddelen invloed heeft op de hoeveelheid telaprevir en paroxetine in het bloed. Ook onderzoeken we of telaprevir en paroxetine op een veilige manier samen gegeven kunnen worden. De informatie uit dit onderzoek wordt gebruikt om de behandeling van patiënten met een chronische hepatitis C infectie te verbeteren. 

Periode onderzoek:
Het onderzoek is in augustus 2013 gestart en we zijn nu op zoek naar deelnemers.Het onderzoek duurt in totaal 29 dagen. Tijdens de onderzoeksperiode komt u 5 maal naar het ziekenhuis. Dit zijn 3 korte bezoeken ’s ochtends vroeg en 2 opnamedagen. Alleen de 2 opnamedagen zijn extra voor dit onderzoek; de korte bezoeken vallen samen met de momenten dat u voor controle van uw hepatitis C behandeling komt.

Vergoeding:
U ontvangt voor deelname aan dit onderzoek een bruto ongemakkenvergoeding ter waarde van €575,-.
MEEDOEN OF MEER WETEN?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met UMC St. Radboud in Nijmegen: drs. F. Berden, tel 024-3619190 of e-mail f.berden@mdl.umcn.nl AMC in Amsterdam: dr. M. van der Valk, tel 020-5664380 of e-mail m.vandervalk@amc.uva.nl GGD in Amsterdam: drs. K. Lindenburg, tel 020-5555436 of e-mail KLindenburg@ggd.amsterdam.nl Maasstadziekenhuis in Rotterdam: dr. J. den Hollander, tel 010-2911840 of e-mail HollanderJ@maasstadziekenhuis.nl

Deze pagina is bijgewerkt op 27-04-2014

HepatitisInfo.nl

Hepatitis symptomen
Hepatitis B
Hepatitis A
Hepatitis C behandeling
Overzicht virale hepatitis
Hepatitis B behandeling
Over deze website
Agenda
Links
Stel een vraag