Europese Voedsel en Waren Autoriteit waarschuwt voor eten van onverhit varkensvlees

Vorige pagina Print

18-07-2017  De Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) waarschuwt voor een toename van het aantal besmettingen met hepatitis E. Belangrijkste oorzaak daarvan is het consumeren van rauw of onvoldoende verhit varkensvlees.

Hepatitis E is een ontsteking van de lever die veroorzaakt wordt door het hepatitis E-virus. De meeste mensen die besmet zijn met dit virus hebben geen ziekteverschijnselen, maar mensen die al een medische aandoening hebben kunnen ernstige klachten krijgen van een infectie met het hepatitis E-virus.

Deskundigen van de commissie voor biologische gevaren binnen EFSA bevelen lidstaten daarom aan om consumenten bewuster te maken van de gezondheidsrisico’s bij het consumeren van rauw of onvoldoende verhit varkensvlees. Daarnaast raadt het Europese adviesorgaan aan om bruikbare methodes te ontwikkelen voor het detecteren van hepatitis E in voedsel.

Lees meer over hepatitis E in de artikelen: Hepatitis E,

Symptomen/verschijnselen Hepatitis E.

Bronnen:
Vlaams infocentrum land en tuinbouw.

Public health risks associated with hepatitis E virus (HEV) as a food-borne pathogen.EFSA Journal 2017;15(7):4886 [89 pp.]. DOI:10.2903/j.efsa.2017.4886.Meer nieuws
Meest bezocht
Hepatitis symptomen
Hepatitis E symptomen / ziekteverschijnselen
Hepatitis B
Hepatitis B serologie
Hepatitis C behandeling
Hepatitis A
Meer informatie
Over deze website
Agenda
Links
Stel een vraag
Nieuwsbrief
Volg ons op Twitter
Aanmelden nieuwsbrief