WHO rapport Global Report on Access to Hepatitis C Treatment: Focus on Overcoming Barriers (2016)

Vorige pagina Print

Het WHO rapport Global Report on Access to Hepatitis C Treatment: Focus on Overcoming Barriers laat zien dat 1 miljoen mensen met hepatitis C uit lage- en middeninkomens landen inmiddels zijn behandeld met de effectieve direct acting anitivirals (DAAs). Wereldwijd hebben naar schatting 80 miljoen mensen chronische hepatitis C en jaarlijks overlijden bijna 700.000 mensen aan de gevolgen van hepatitis C. In het rapport staat informatie die landen nodig hebben om hepatitis C medicijnen aan te kunnen schaffen voor betaalbare prijzen.

Volgens dr.Gottfried Hirnschall, directeur van WHO's Department of HIV and Global Hepatitis Programme, is het voor de WHO van het grootste belang dat alle patiënten toegang hebben tot deze levensreddende hepatitis C medicijnen. “Het is bemoedigend om te zien dat er in landen vooruitgang wordt geboekt, maar helaas is behandeling met DAAs nog steeds voor de meeste mensen onmogelijk.” 

Het rapport geeft informatie over prijzen van de DAAs - en de generieke versies - in verschillende landen. Net als in het verleden bij de HIV behandeling vormen de hoge prijzen een belemmering om hepatitis C groots aan te pakken. Het rapport geeft aan dat prijzen in lage inkomens landen dalen, met name door de generieke middelen, maar dat de prijzen in middeninkomens landen nog steeds erg hoog zijn.

Het rapport laat zien dat politieke wil, een samenleving waarin mondige burgers zich laten horen en prijsonderhandelingen helpen om hepatitis C te elimineren.

Download:
Global Report on Access to Hepatitis C Treatment: Focus on Overcoming Barriers. October 2016.  

Deze pagina is bijgewerkt op 08-11-2016.

Meest bezocht
Hepatitis symptomen
Hepatitis B serologie
Hepatitis B
Hepatitis E symptomen
Behandeling van Hepatitis C
Hepatitis A
Meer informatie
Over deze website
Agenda
Links
Stel een vraag
Nieuwsbrief
Volg ons op Twitter
Aanmelden nieuwsbrief