Beleid

Vorige pagina Print


Hepatitis Info heeft nationale en internationale documenten over preventieve maatregelen, screening en toeleiding tot zorg verzameld. U kunt ook veel informatie vinden in onze kennisbank

HepScreen Project, Hepatitis B en C screening bij migranten in de EU (2014)

Het HEPscreen project, gefinancierd door de EU, heeft een online toolkit samengesteld voor met name professionals die werkzaam zijn in de publieke gezondheidszorg. In de toolkit worden verschillende aspecten van virale hepatitis infecties en migratievraagstukken behandeld.

Lees verder

WHO, Prevention and Control of Viral Hepatitis Infection: Framework for Global Action (2012)

WHO’s Prevention and Control of Viral Hepatitis Infection: Framework for Global Action beschrijft vier aandachtsgebieden om hepatitis te voorkomen, te behandelen en om levens te redden door middel van specifiek regionale en landelijke strategieën.

Lees verder

Ondersteunende rapporten voor het ontwikkelen van een Nationaal Hepatitis Plan (2013, 2015)

In de meeste landen is geen nationaal hepatitis plan opgesteld waarin de noodzakelijke interventies en de toegang tot zorg en behandeling staat beschreven. In Nederland is op 1 november 2016 het Nationaal hepatitisplan met als motto 'Meer dan opsporen' gepubliceerd.

Lees verder

Migratie en hepatitis - Summit conference 2010

Migratie heeft invloed op de epidemiologie van virale hepatitis. In 2010 is de Summit-conferentie gehouden, waar dit een van de onderwerpen op de agenda was.

Lees verder

ECDC rapport virale hepatitis B en C (2010)

In september 2010 verscheen het rapport 'Hepatitis B and C in the EU neighbourhood:prevalence, burden of disease and screening policies' van de ECDC.

Lees verder

Rol van patiëntenorganisaties (2010)

Patiëntenorganisaties spelen een belangrijke rol in de awareness van virale hepatitis. In dit rapport worden de Europese organisaties beschreven en hun activiteiten toegelicht. Download het rapport Rol van de patientenorganisaties.

Lees verder

Artikelen

Lijst van artikelen die door of samen met medewerkers van het voormalig Nationaal Hepatitis Centrum zijn gepubliceerd.

Lees verder
Volgende pagina
Meest bezocht
Hepatitis symptomen
Hepatitis B serologie
Hepatitis B
Hepatitis E symptomen
Behandeling van Hepatitis C
Hepatitis A
Meer informatie
Over deze website
Agenda
Links
Stel een vraag
Nieuwsbrief
Volg ons op Twitter
Aanmelden nieuwsbrief