Ervaringsdeskundigen met spijsverteringsaandoening gezocht Bijgewerkt op 07.04.22

Ervaringsdeskundigen met spijsverteringsaandoening worden gezocht door de Maag Lever Darm Stichting. Elk jaar ontvangt de Maag Lever Darm Stichting aanvragen voor wetenschappelijk onderzoek. Om deze aanvragen goed te kunnen beoordelen worden zij bijgestaan door wetenschappelijke adviescommissies en panels met ervaringsdeskundigen. Het panel beoordeelt de subsidieaanvragen op relevantie voor de patiënt.

Op dit moment is de Maag Lever Darm Stichting op zoek naar nieuwe ervaringsdeskundigen met een spijsverteringsaandoening voor de subsidielijn ‘’Right on Time’’. Het doel van de subsidielijn “Right on Time” is het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek gericht op screening/vroegtijdige diagnose van spijsverteringsziekten.

Meer informatie over de oproep ‘Ervaringsdeskundigen met spijsverteringsaandoening gezocht’  is te vinden via: https://www.mlds.nl/nieuws/gezocht-ervaringsdeskundigen/

Ervaringsdeskundigen met spijsverteringsaandoening gezocht

 

Maag Darm Lever Stichting

De Maag Lever Darm Stichting financiert veel verschillende soorten onderzoeken naar het voorkomen of vroegtijdig signaleren van spijsverteringsziekten en een betere kwaliteit van leven voor patiënten. De Stichting werkt intensief samen met artsen en onderzoekers in het maag-, darm-, lever-vakgebied. Bekijk hier met welke organisaties er wordt samengewerkt. Ook de Stichting Hepatitis Informatie heeft financiële ondersteuning ontvangen voor o.a. het ontwikkelen van geaccrediteerde elearning modules.