GOLDSTONE, BP42698 studie AIH Bijgewerkt op 12.10.21

GOLDSTONE, BP42698 studie AIH is een dubbelblind, gerandomiseerd fase 2 onderzoek met parallelle groepen naar het effect van RO7049665 op tijd tot recidief na steroïde afbouw bij patiënten met auto-immuunhepatitis (AIH).

Informatie onderzoek

Voor een fase 2 onderzoek naar de ontwikkeling voor een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van patiënten met auto-immuunhepatitis  biedt het Amsterdam UMC (locatie AMC) voor mannen en vrouwen met de diagnose AIH een therapiestudie aan.

Het doel van dit klinische onderzoek is na te gaan welke effecten, goed of slecht, het te onderzoeken medicijn heeft op de AIH, en om te bepalen of de behandeling zal helpen om de ziekte in remissie te houden na stop met de huidige immunosuppressieve behandeling.

De werking van het te onderzoeken medicijn zal vergeleken worden met een placebo (niet actief medicijn).

Na een screeningsbezoek wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor deelname aan de studie. U zult gedurende het onderzoek verschillende keren in het Amsterdam UMC (locatie AMC) verwacht worden voor een controle bezoek.

Meedoen of meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van Prof. dr. U.H.W. Beuers, afdeling Leverresearch van het Amsterdam UMC ziekenhuis, locatie AMC.

Mail:      leverresearch@amc.nl

Tel:        020-566 8468. U kunt eventueel  een bericht inspreken op de voicemail.

Informatie over de GOLDSTONE BP42698 studie AIH staat op ClinicalTrials.gov Identifier: NCT04790916

 

12-10-2021: de studie is gestopt in Amsterdam.