Kennisbank zoeker
Hoe werkt deze kennisbank

Wijze van besmetting

Type document/artikel

Zoekresultaten

Vorige pagina Print

Er zijn 3 artikelen in de kennisbank gevonden.
Te veel resultaten? Verfijn uw resultaten door het combineren van meerdere trefwoorden

Het toepassen van de Richtlijn Prikaccidenten in de praktijk

Jaarlijks worden ca 13.000-15.000 prikaccidenten gerapporteerd in Nederland. Ongeveer 95% van de prikaccidenten vinden plaats in de beroepssfeer, met name in ziekenhuizen en verpleeg- of verzorgingshuizen. Powerpointpresentatie van de workshop door dr. G.J.Boland, projectleider Nationaal Hepatitis Centrum ter gelegenheid van de 6e Landelijke Hepatitisweek januari 2010

Lees verder

Landelijke Richtlijn Prikaccidenten

Hepatitis B en C kunnen door prikaccidenten overgedragen worden. De Landelijke Richtlijn Prikaccidenten geeft aan welke maatregelen er genomen dienen te worden, wanneer een medewerker tijdens zijn/haar werkzaamheden wordt geconfronteerd met accidenteel bloedcontact. Deze leidraad is bedoeld voor alle beleidsmakers en –uitvoerders van het prikaccidentenbeleid.

Lees verder

Risico Inventarisatie en Evaluatie Bloedoverdraagbare aandoeningen

Hepatitis B en C zijn bloedoverdraagbare aandoeningen. Een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) is de basis voor preventiebeleid binnen verschillende zorginstellingen. De werkgever onderzoekt met een RI&E of het werk voor de medewerkers gevaar oplevert op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn van de werknemers.

Lees verder