Kennisbank zoeker
Hoe werkt deze kennisbank

Type document/artikel

Zoekresultaten

Vorige pagina Print

Er zijn 4 artikelen in de kennisbank gevonden.
Te veel resultaten? Verfijn uw resultaten door het combineren van meerdere trefwoorden

Vragen die door de patiënt gesteld kunnen worden bij deelname aan een trial/ studie

Voordat u aan een trial meedoet is het belangrijk om te weten of er een alternatief is. Ook is het belangrijk te weten wat de voor- en nadelen zijn van het meedoen aan een trial (studie). In de bijlage treft u een voorbeeld aan van vragen die u kunt stellen vordat u aan een trial mee gaat doen.

Lees verder

Acute hepatitis C bij HIV positieve patiënten: MOSAIC studie ( UMC Utrecht)

MOSAIC studie: een cohort dat kijkt naar epidemiologische, virale en immunologische karakteristieken van acute hepatitis C bij HIV-positieve patiënten.

Lees verder

Hepatitis B behandeling met tijdelijke toevoeging van Peginterferon alfa-2a aan virusremmers (PAS studie)

Recent is in het Erasmus MC gestart met deze internationale studie voor patiënten met een HBeAg negatieve chronische hepatitis B virus infectie die langdurig met virusremmers (Entecavir, Lamivudine, Adefovir, Truvada of Tenofovir disoproxil) worden behandeld, maar hier niet mee kunnen stoppen.

Lees verder

Hepatitis B revaccinatie: RESPONS-trial (Revaccinatie hepatitis B prospectief onderzoek bij non-responders)

Hepatitis B vaccinatie is veilig en effectief in het voorkómen van een infectie met hepatitis B virus. Toch is zo’n 5 à 10 % van de gevaccineerden niet beschermd na een eerste serie vaccinaties. Het RESPONS onderzoek heeft als doel om de hepatitis B richtlijn voor gezonde non-responders te optimaliseren.

Lees verder