Kennisbank zoeker
Hoe werkt deze kennisbank

Behandeling

Type document/artikel

Zoekresultaten

Vorige pagina Print

Er zijn 3 artikelen in de kennisbank gevonden.
Te veel resultaten? Verfijn uw resultaten door het combineren van meerdere trefwoorden

Artikel Herzien beleid bij zwangeren met hepatitis B

Tegenwoordig is het mogelijk om zwangere vrouwen die besmet zijn met het HBV en een hoge virusload hebben, te behandelen. De behandeling kan al tijdens het derde trimester van de zwangerschap worden gestart.

Lees verder

Verwijzing van chronische hepatitis B-patiënten: het maken van een eenvoudige richtlijn

Hepatitis B patiënten dienen in veel gevallen verwezen worden naar een specialist in een hepatitisbehandelcentrum voor een evaluatie. In een project van het NHC tesamen met de GGD Rotterdam Rijnmond en het Erasmus Medisch Centrum is een richtlijn ontworpen voor de verwijzing van patiënten met chronische hepatitis B. Deze verwijsrichtlijn is geëvalueerd in een prospectieve cohort-studie. De resultaten hiervan zijn gepubliceerd in de J of Hepatology in 2004 en deze publicatie kunt u hier downloaden.

Lees verder

Overzicht virale hepatitis

Een infectie met een hepatitisvirus kan de oorzaak zijn van een acute of chronische hepatitis. In de gezondheidszorg is er een grotere kans op het oplopen van een besmetting met hepatitis-B of C, doordat er het risico is van een prikaccident. Prikaccidenten kunnen worden voorkómen door veilig te werken. In Nederland komen jaarlijks naar schatting 15.000 prikaccidenten voor.

Lees verder