Kennisbank zoeker
Hoe werkt deze kennisbank

Cahier 'Hepatitis. Een virus in je lever.' NHC ism Stichting Biowetenschappen en Maatschappij

Vorige pagina Print

Virale hepatitis is een mondiaal gezondheidsprobleem. Wereldwijd hebben ongeveer 400 miljoen mensen een chronische ontsteking van de lever door het hepatitis B-virus en 170 miljoen door het hepatitis C-virus. Jaarlijks sterven ongeveer een miljoen mensen aan de gevolgen van chronische hepatitis. Ook in Nederland vormt hepatitis een belangrijk gezondheidsprobleem. Jaarlijks overlijdn ca 500 mensen aan de gevolgen van virale hepatitis.

In 2010 heeft de Stichting Biowetenschappen en Maatschappij een Cahier uitgebracht over hepatitis. Het cahier is samengesteld in nauwe samenwerking met het Nationaal Hepatitis Centrum. In het cahier worden naast medische en wetenschappelijke aspecten, ook de sociaal-maatschappelijke aspecten van hepatitis belicht door diverse auteurs.

De redactie van het cahier is samengesteld uit: dr Greet Boland, dr Marijke Mostert (beide NHC), Prof dr Joost Drenth (Radboud Ziekenhuis Nijmegen), dr Jannes van Everdingen (Stichting Biowetenschappen en Maatschappij) en Maarten Evenblij (wetenschapsjournalist en eindredacteur). U kunt het cahier kopen via de website van de Stichting Biowetenschappen en Maatschappij of hier downloaden.

Bekijk:
Hepatitis B,
Hepatitis C.

Deze pagina is bijgewerkt op 26-10-2016.

HepatitisInfo.nl