BI 1366-0021 bij portale hypertensie Bijgewerkt op 14.04.22

BI 1366-0021 bij portale hypertensie is een gerandomiseerd, dubbel-blind, placebogecontroleerd, parallel groep onderzoek om de effecten van twee orale doseringen (optitreren naar een vast doseringsschema) van BI 685509 te onderzoeken op portale hypertensie na 24 weken behandeling in patiënten met klinisch significante portale hypertensie (CSPH) bij gecompenseerde cirrose.

Informatie onderzoek

Het Amsterdam UMC (locatie AMC) zoekt voor een nieuw fase 2 onderzoek mannen of vrouwen met de diagnose ‘klinisch significante portale hypertensie’ (CSHP). Portale hypertensie is een hoge bloeddruk in het hoofdvat van de lever veroorzaakt door een levercirrose (littekenweefsel) door alcohol gebruik.

In dit onderzoek bekijken we hoe veilig het nieuwe middel BI 685509 is. En hoe het werkt. We testen BI 685509 in twee verschillende sterktes bij patiënten met portale hypertensie.  We vergelijken de werking van BI 685509 met de werking van een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een ‘nepmiddel’.

Na een screeningsbezoek wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor deelname aan de studie. U zult gedurende het onderzoek verschillende keren in het Amsterdam UMC (locatie AMC) verwacht worden voor een controle bezoek.

Meedoen of meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van dr. R.B. Takkenberg, afdeling Leverresearch van het Amsterdam UMC ziekenhuis, locatie AMC.
Mail:      leverresearch@amc.nl

Tel:        020-566 8468. U kunt eventueel  een bericht inspreken op de voicemail.


Type informatie

Meer uitleg nodig?

Heeft u niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op.

Stel een vraag

Is deze bron betrouwbaar?

Lees meer over hoe deze website tot stand is gekomen.

Lees verder