Cahier Hepatitis. Een virus in je lever Bijgewerkt op 18.03.20

Het cahier Hepatitis. Een virus in je lever is geschreven door het Nationaal Hepatitis Centrum (NHC) ism Stichting Biowetenschappen en Maatschappij. Virale hepatitis is een mondiaal gezondheidsprobleem. Wereldwijd hebben ongeveer 400 miljoen mensen een chronische ontsteking van de lever door het hepatitis B-virus en 170 miljoen door het hepatitis C-virus. Jaarlijks sterven ongeveer een miljoen mensen aan de gevolgen van chronische hepatitis. Ook in Nederland vormt hepatitis een belangrijk gezondheidsprobleem. Jaarlijks overlijden ca 500 mensen aan de gevolgen van virale hepatitis.

In 2010 heeft de Stichting Biowetenschappen en Maatschappij het cahier Hepatitis. Een virus in je lever uitgebracht over hepatitis. [1]  Het cahier is samengesteld in nauwe samenwerking met het Nationaal Hepatitis Centrum. In het cahier worden naast medische en wetenschappelijke aspecten, ook de sociaal-maatschappelijke aspecten van hepatitis belicht door diverse auteurs.

De redactie van het cahier is samengesteld uit: dr Greet Boland, dr Marijke Mostert (beide NHC), Prof dr Joost Drenth (Radboud Ziekenhuis Nijmegen), dr Jannes van Everdingen (Stichting Biowetenschappen en Maatschappij) en Maarten Evenblij (wetenschapsjournalist en eindredacteur). U kunt het cahier downloaden via de website van de Stichting Biowetenschappen en Maatschappij.


Referenties

  1. Biowetenschappen en Maatschappij, cahier Hepatitis

Onderwerp

Type informatie

Meer uitleg nodig?

Heeft u niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op.

Stel een vraag

Is deze bron betrouwbaar?

Lees meer over hoe deze website tot stand is gekomen.

Lees verder