Symptomen hepatitis C Bijgewerkt op 30.04.20

Welke symptomen hebben mensen met hepatitis C? Mensen met acute en chronische hepatitis C hebben vaak geen klachten. Een acute hepatitis C infectie geeft slechts bij een klein percentage (ca 10%) van de patiënten duidelijke klachten, zoals algehele malaise en icterus.

De incubatietijd duurt gemiddeld zeven weken. Bij 80% van volwassenen en 50% van kinderen die besmet zijn met het hepatitis C-virus ontwikkelt zich een chronische infectie. Dit betekent dat het virus dan langer dan zes maanden in het lichaam aanwezig is. Ook mensen met een chronische hepatitis hebben vaak geen klachten. Pas in een later stadium kunnen vage klachten van vermoeidheid, gewrichts- en spierpijn, misselijkheid, etc, ontstaan.

Bij 5-20% van mensen met chronisch hepatitis C ontwikkelt zich 10-40 jaar na de besmetting levercirrose, leverkanker (hepatocellulair carcinoom) of leverfalen.

Bij een vergevorderde ziekte kan hepatitis C zich uiten met tekenen van leverbeschadiging zoals geelzucht (icterus), vocht in de buik (ascites), een opgezette lever en milt of bloedingen uit slokdarm varices.


Aandoening

Onderwerp

Meer uitleg nodig?

Heeft u niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op.

Stel een vraag

Is deze bron betrouwbaar?

Lees meer over hoe deze website tot stand is gekomen.

Lees verder