Intercept 747-213 studie primaire biliaire cholangitis Bijgewerkt op 08.12.21

Intercept 747-213 studie primaire biliaire cholangitis is een fase 2 dubbelblinde, gerandomiseerde parallelle-groepsstudie ter evaluatie van de werkzaamheid, veiligheid en verdraagbaarheid van obeticholzuur, toegediend in combinatie met bezafibraat, bij proefpersonen met primaire biliaire cholangitis (PBC) die onvoldoende respons vertoonden of intolerant waren voor ursocholzuur.

 

Informatie onderzoek:

Voor een fase 2 onderzoek naar de ontwikkeling voor een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van patiënten met PBC biedt het Amsterdam UMC (locatie AMC) vrouwen en mannen met de diagnose PBC deelname bij een therapiestudie aan.  In dit onderzoek zal gekeken worden of het nieuwe geneesmiddel obeticholzuur (OCA) in combinatie met bezafibraat (BZF) een effect heeft op PBC.

Deelnemende patiënten krijgen bezafibraat (BZF) of een combinatie van bezafibraat (BZF) en obeticholzuur (OCA) samen. Na een screeningsbezoek wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor deelname aan de studie. U zult gedurende het onderzoek verschillende keren in het Amsterdam UMC (locatie AMC) verwacht worden voor een controle bezoek.

Meedoen of meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van Prof. dr. U.H.W. Beuers, afdeling Leverresearch van het Amsterdam UMC ziekenhuis, locatie AMC.

Mail:     leverresearch@amc.nl

Tel:        020-566 8468. U kunt eventueel een bericht inspreken op de voicemail.

Informatie over Intercept 747-213 studie primaire biliaire cholangitis staat op ClinicalTrials.gov Identifier: NCT04594694

Bij Primaire Biliaire Cholangitis (PBC) zijn de kleine galkanaaltjes in de lever chronisch ontstoken. Omdat de galkanaaltjes door de ontstekingen dicht gaan zitten kan de galvloeistof niet goed meer worden afgevoerd. Deze ophoping van galvloeistof in de lever leidt vervolgens tot ontstekingen en beschadigingen van de levercellen. Uiteindelijk raken de levercellen onherstelbaar beschadigd en komt er littekenweefsel. Er is dan sprake van cirrose. Dit proces is onomkeerbaar.


Aandoening

Onderwerp

Type informatie

Meer uitleg nodig?

Heeft u niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op.

Stel een vraag

Is deze bron betrouwbaar?

Lees meer over hoe deze website tot stand is gekomen.

Lees verder