MITIGATE VIB0551 P3 S2 studie voor IgG4-RD Bijgewerkt op 08.12.21

De MITIGATE VIB0551 P3 S2 studie voor IgG4-RD is een gerandomiseerd, dubbelblind, placebogecontroleerd fase 3-onderzoek naar de werkzaamheid en veiligheid van Inebilizumab bij IgG4-gerelateerde ziekte.

 

Informatie onderzoek

Voor een fase 3 onderzoek naar de ontwikkeling voor een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van patiënten met IgG4 gerelateerde ziekte (IgG4-RD) biedt het Amsterdam UMC (locatie AMC) mannen en vrouwen met de diagnose IgG4-RD deelname aan een therapiestudie aan.

Het doel van dit onderzoek is meer te weten komen over de veiligheid en bijwerkingen van een onderzoeksmiddel met de naam Inebilizumab en uitzoeken of dit middel mensen met IgG4-RD helpt.

De werking van het te onderzoeken medicijn zal vergeleken worden met een placebo (niet actief medicijn).

Na een screeningsbezoek wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor deelname aan de studie. U zult gedurende het onderzoek verschillende keren in het Amsterdam UMC (locatie AMC) verwacht worden voor een controle bezoek.

Meedoen of meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van Prof. dr. U.H.W. Beuers, afdeling Leverresearch van het Amsterdam UMC ziekenhuis, locatie AMC.

Mail:      leverresearch@amc.nl

Tel:        020-566 8468. U kunt eventueel  een bericht inspreken op de voicemail.

Meer informatie over de MITIGATE VIB0551 P3 S2 studie voor IgG4-RD staat op ClinicalTrials.gov Identifier: NCT04540497

 

IgG4-RD is een aandoening waarbij vrijwel alle organen betrokken kunnen zijn. Het kenmerkt zich door een fibrotische vorm van ontsteking. IgG4-RD kan zich manifesteren in één orgaan, maar het kan ook voorkomen in twee of meer organen. Het vaakst aangedaan zijn de lymfeklieren en de exocriene organen, zoals traan-, speekselklieren en de alvleesklier. Het is een zeldzame aandoening. De schatting is dat IgG4-RD bij minder dan 1:100.000 mensen voorkomt.


Type informatie

Meer uitleg nodig?

Heeft u niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op.

Stel een vraag

Is deze bron betrouwbaar?

Lees meer over hoe deze website tot stand is gekomen.

Lees verder