Nieuwsberichten NAFLD NASH Leververvetting Bijgewerkt op 06.05.21

Nieuwsberichten NAFLD NASH Leververvetting gaan over niet alcoholische leververvetting (NAFLD) en niet alcoholische steatohepatitis (NASH). U kunt de nieuwsitems die op deze website zijn geplaatst hier vinden. Behalve Nieuwsberichten NAFLD NASH Leververvetting kunt u ook nieuwsberichten selecteren over hepatitis A, hepatitis B, hepatitis C, hepatitis D, hepatitis E, co-infectie HIV, AIH, PBC en PSC.

 

Leververvetting

Leververvetting NAFLD en NASH is een aandoening van de lever waarbij vetten in de lever worden opgeslagen zonder dat er sprake is van overmatig alcohol gebruik of dat er sprake is van virale hepatitis, en waarbij > 5% van de levercellen (hepatocyten) zijn aangedaan. Bij ernstige leververvetting ontstaat NASH (non alcoholic steatohepatitis). Een gezonde lever bevat weinig of geen vet. Leververvetting is de meest voorkomende leveraandoening in de westerse landen.

De belangrijkste risicofactoren voor leververvetting zijn overgewicht, hoge bloeddruk en diabetes type 2.

Nieuwsbrief

Maandelijks publiceert de Stichting Hepatitis Informatie een gratis digitale nieuwsbrief. In de nieuwsbrief staan de nieuwsberichten die gepubliceerd zijn, een overzicht van toegevoegde studies en de agenda items. U kunt zich via deze link opgeven voor de nieuwsbrief.

nieuwsberichtenNieuwsbrief Stichting Hepatitis Informatie

 

E-learning

Voor doktersassistenten is met de werkgroep scholing van de NVDA de geaccrediteerde e-learning module ontwikkeld over Leververvetting. Deze module staat op hepatitisinfo-learningmodule leververvetting NAFLD NASH

 

 


Aandoening

Onderwerp

Meer uitleg nodig?

Heeft u niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op.

Stel een vraag

Is deze bron betrouwbaar?

Lees meer over hoe deze website tot stand is gekomen.

Lees verder