Nieuwsberichten over hepatitis A Bijgewerkt op 06.05.21

Nieuwsberichten over hepatitis A die op deze website zijn geplaatst kunt u hier vinden. Behalve nieuwsberichten over hepatitis A kunt u ook nieuwsberichten selecteren over hepatitis B, hepatitis C, hepatitis D, hepatitis E, co-infectie HIV, AIH, PBC, PSC, en Leververvetting.

 

Hepatitis A

Hepatitis A wordt veroorzaakt door een besmetting met een virus. Dit virus veroorzaakt een acute leverontsteking. Het optreden van ziekteverschijnselen is sterk afhankelijk van de leeftijd. Kinderen hebben vaak geen ziekteverschijnselen. Volwassenen hebben vaak wel klachten. Meer dan 70% van volwassenen die besmet zijn, hebben vaak gedurende enkele maanden ziekteverschijnselen. Deze ziekteverschijnselen kunnen bij volwassenen zeer ernstig zijn, vooral als er al een andere vorm van hepatitis bestaat.

 

Nieuwsbrief

Naast nieuwsberichten over hepatitis A en andere leveraandoeningen publiceert Stichting Hepatitis Informatie maandelijks een gratis digitale nieuwsbrief. In de nieuwsbrief zijn de nieuwsberichten die gepubliceerd zijn gebundeld. Ook staat er een overzicht in van lopende studies en een agenda met data van nationale en internationale bijeenkomsten. U kunt zich via deze link opgeven voor de nieuwsbrief.

nieuwsberichten over hepatitis A

E-learning modules over hepatitis A

Voor verpleegkundigen is door de Stichting Hepatitis Informatie de geaccrediteerde e-learning module ontwikkeld over Hepatitis A en voor doktersassistenten de module ‘Hepatitis ABC’. De modules staan op hepatitisinfo-learning


Aandoening

Onderwerp

Meer uitleg nodig?

Heeft u niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op.

Stel een vraag

Is deze bron betrouwbaar?

Lees meer over hoe deze website tot stand is gekomen.

Lees verder