Nieuwsberichten over hepatitis B Bijgewerkt op 06.05.21

Nieuwsberichten over hepatitis B die op deze website zijn geplaatst kunt u hier vinden. Behalve nieuwsberichten over hepatitis B kunt u ook nieuwsberichten selecteren over hepatitis A, hepatitis C, hepatitis D, hepatitis E, co-infectie HIV, AIH, PBC, PSC, en Leververvetting.

 

Hepatitis B

Hepatitis B wordt veroorzaakt door een besmetting met het hepatitis B-virus (HBV). Een infectie kan acuut verlopen, met ziekteverschijnselen van een acute leverontsteking, maar het virus kan ook langdurig in het lichaam blijven. Besmetting bij de geboorte of op zeer jonge leeftijd leidt in 80% tot een chronische infectie. Bij besmetting op volwassen leeftijd is de kans op het ontwikkelen van een chronische infectie ca 5-10%. Elk jaar overlijden 1,34 miljoen mensen aan de gevolgen van virale hepatitis, wat vergelijkbaar is met sterfgevallen als gevolg van HIV/AIDS, malaria en tuberculose.

 

Nieuwsbrief

Naast nieuwsberichten over hepatitis B en andere leveraandoeningen publiceert Stichting Hepatitis Informatie maandelijks een gratis digitale nieuwsbrief. In de nieuwsbrief zijn de nieuwsberichten die gepubliceerd zijn gebundeld. Ook staat er een overzicht in van lopende studies en een agenda met data van nationale en internationale bijeenkomsten. U kunt zich via deze link opgeven voor de nieuwsbrief.

nieuwsberichten over hepatitis B

 

E-learning modules over hepatitis B

Voor verpleegkundigen is door de Stichting Hepatitis Informatie de geaccrediteerde e-learning module ontwikkeld over Hepatitis B. Voor huisartsen de module ‘Hepatitis B en hepatitis C’ en voor doktersassistenten de module ‘Hepatitis ABC’. De modules staan op hepatitisinfo-learning

 


Aandoening

Onderwerp

Meer uitleg nodig?

Heeft u niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op.

Stel een vraag

Is deze bron betrouwbaar?

Lees meer over hoe deze website tot stand is gekomen.

Lees verder