Nieuwsberichten over hepatitis D Bijgewerkt op 06.05.21

Nieuwsberichten over hepatitis D die op deze website zijn geplaatst kunt u hier  vinden. Behalve Nieuwsberichten over hepatitis D kunt u ook nieuwsberichten selecteren over hepatitis A, hepatitis B, hepatitis C, hepatitis E, co-infectie HIV, AIH, PBC, PSC, en Leververvetting.

Hepatitis D

Besmetting met het hepatitis D-virus (HDV) vindt plaats via bloed-bloed contact, perinataal of seksueel contact. Geschat wordt dat wereldwijd 15-20 miljoen mensen van de 350 miljoen mensen met hepatitis B, in contact is geweest met het hepatitis D-virus. HDV is een speciaal virus. Het is een incompleet RNA virus dat voor zijn vermenigvuldiging in de levercel (hepatocyt) afhankelijk is van het hepatitis B-virus. Zonder het hepatitis B-virus kan een hepatitis D infectie niet bestaan.

De meeste co-infecties met hepatitis D komen voor in Mongolië (ongeveer 60% van de mensen met hepatitis B hebben een hepatitis D co-infectie), in het Amazonegebied, in West-Afrika en in landen rond de Middellandse Zee. Door actieve vaccinatiecampagnes in Europese landen neemt het aantal infecties met hepatitis B af en daarmee ook de prevalentie van hepatitis D in Europa.

 

Nieuwsbrief

Maandelijks publiceert de Stichting Hepatitis Informatie een gratis digitale nieuwsbrief. In de nieuwsbrief staan de nieuwsberichten die gepubliceerd zijn, een overzicht van toegevoegde studies en de agenda items. U kunt zich via deze link opgeven voor de nieuwsbrief.

nieuwsberichten over hepatitis D

 

 

.


Aandoening

Onderwerp

Meer uitleg nodig?

Heeft u niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op.

Stel een vraag

Is deze bron betrouwbaar?

Lees meer over hoe deze website tot stand is gekomen.

Lees verder