NUC-5 studie (AMC, LUMC, Radboud UMC) Bijgewerkt op 13.03.20

NUC-5 studie is een dubbelblind, gerandomiseerd, placebogecontroleerd, fase III-onderzoek ter vergelijking van norursoxycholinezuur-capsules met placebo bij de behandeling van primaire scleroserende cholangitis. Voor dit Europese fase III onderzoek naar de ontwikkeling voor een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van patiënten met Primaire Scleroserende Cholangitis (PSC), zijn het Amsterdam UMC (locatie AMC), LUMC en Radboud UMC op zoek naar mannen en vrouwen met de diagnose PSC.

Het doel van het onderzoek is om uit te zoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe medicijn, NorUrsodesoxycholzuur (norUDCA) is voor de behandeling bij mensen met PSC. De werking van norUDCA zal vergeleken worden met een placebo (niet actief medicijn). NorUDCA is eerder onderzocht in verschillende klinische studies en werd over het algemeen goed verdragen.

Na een screeningsbezoek wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor deelname aan de studie. Het onderzoek duurt in totaal 192 weken. U zult in die 92 weken verschillende keren in het Amsterdam UMC (locatie AMC) of het LUMC verwacht worden voor een controle bezoek.

Meedoen of meer weten?

U kunt contact opnemen met Prof. dr. U.H.W. Beuers, afdeling Leverresearch van het Amsterdam UMC ziekenhuis, locatie AMC.
Email: leverresearch@amc.nl
Tel: 020-566 8468. U kunt eventueel een bericht inspreken op de voicemail.

Voor informatie over de studie in het LUMC kunt u contact opnemen met:
Lida Beneken Kolmer,
Email:  a.beneken_kolmer@lumc.nl       Tel: 071-526 1188

Babs de Klerk,
Email: b.m.de_klerk@lumc.nl                 Tel: 071-526 1189

In het Radboud UMC kunt u voor informatie over de studie contact opnemen via:
Telefoon:   024-3619190   Email:  researchunit.mdl@radboudumc.nl


Aandoening

Type informatie

Meer uitleg nodig?

Heeft u niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op.

Stel een vraag

Is deze bron betrouwbaar?

Lees meer over hoe deze website tot stand is gekomen.

Lees verder