Leefstijlgeneeskunde verdient prominente plek in geneeskundig onderzoek en beleid Bijgewerkt op 31.12.19

17-12-2019  Leververvetting is een risico voor mensen met overgewicht. Leefstijlinterventies zijn  essentieel voor mensen met (dreigend) overgewicht om leververvetting en de gevolgen van leververvetting, waaronder leverkanker, te voorkomen. Recent heeft het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde (Lifestyle4Health) de bundel ‘Wetenschappelijk bewijs leefstijlgeneeskunde’ gepubliceerd.

De publicatie is een verkenning van het wetenschappelijk bewijs voor leefstijlinterventies in de behandeling van diverse ziekten, zoals type 2 diabetes, hart-en vaatziekten, psychiatrie, maag-darm-leverziekten, nierziekten en dementie. Diverse experts hebben een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van deze inventarisatie. Een groot aantal Universitair Medische Centra en gezaghebbende organisaties ondersteunen de publicatie. De bundel is bedoeld als aanmoediging voor politici, beleidsmakers en zorgbestuurders zodat leefstijlgeneeskunde een prominente plek krijgt in geneeskundig onderzoek en beleid.
Het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde (Lifestyle4Health) is een initiatief van TNO en Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Bron: Nieuwsbericht Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde

Lees meer op deze website over Leververvetting, NAFLD en NASH.