Hepatitis info

Vorige pagina Print


Deze website 

Kennis site voor hepatitis

Hepatitisinfo.nl is ontstaan uit de website van het Nationaal Hepatitis Centrum (NHC). Begin 2013 zijn de werkzaamheden van het NHC beëindigd. Om de kennis en de informatievoorziening te behouden is een doorstart gemaakt van de website.

Door het verzamelen en bijeenbrengen van betrouwbare informatie wordt kennis over virale hepatitis breed toegankelijk gemaakt. Er is informatie te vinden over vaccinatie, preventie, bewustwording, screening, wijze van transmissie, indicaties en bijwerkingen van geneesmiddelen, richtlijnen, projecten en lopende studies in Nederland waar patiënten nog geïncludeerd kunnen worden. Nieuwe ontwikkelingen worden gepubliceerd onder Nieuwsberichten.

Vanaf augustus 2014 wordt maandelijks een E-Nieuwsbrief gepubliceerd.

De inhoud van de website kan als achtergrondinformatie gebruikt worden bij de diverse projecten die in Nederland worden uitgevoerd, zoals het BIBHEP project en de screeningsprojecten. Daarnaast kan de informatie gebruikt worden bij de implementatie van het Nationaal hepatitisplan.

De website met daarop alle relevante informatie is daarmee ondersteunend voor iedereen die betrokken is bij het voorkomen van hepatitis. De website is met name een informatie bron voor professionals.

De inhoud van de website wordt voortdurend geactualiseerd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verschillende bronnen. Er worden geen advertenties op de website geplaatst.

De houders van deze website zijn lid van de European Association for Study of Liver Diseases (EASL) en namens de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging lid van de wetenschappelijke commissie van de European Liver Patients Association (ELPA).

In augustus 2016 is de website vernieuwd en is daardoor ook goed leesbaar op tablet en mobiel. Deze aanpassing is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS).

 

De website hepatitisinfo.nl wordt inhoudelijk ondersteund door de volgende organisaties:          

  
                    
Nederlandse
Internisten 
Vereniging
   (NIV)
 
Nederlandse
Vereniging 
     voor Hepatologie
   (NVH)
     Maag Lever Darm           Stichting                  (MLDS)  
             
Nederlandse Vereniging
Infectieziektebestrijding
     (NVIB)

                                            

Wat is het doel van deze website? 
Via hepatitisinfo.nl wordt onafhankelijke en betrouwbare informatie verstrekt over preventie, identificatie/ screening, behandeling en bewustwording van virale hepatitis, NAFLD (leververvetting) en NASH. Het doel is kennis- en bewustzijnsbevordering door het verstrekken van informatie. Informatie die nodig is bij het streven naar een daling van de morbiditeit en mortaliteit.
De organisatie 
De website wordt onderhouden door dr. G.J. Boland, medisch moleculair microbioloog en drs. H. Logtenberg- van der Grient, arts-onderwijskundige

De Raad van Advies bestaat uit leden van de Nederlandse Vereniging voor Hepatologie, de Nederlandse Internisten Vereniging, de Nederlandse Vereniging voor Arbeids en Bedrijfsgeneeskunde, de Nederlandse Vereniging Infectieziektebestrijding en de Maag Lever Darm Stichting.

 
 
 
 
NVH       dr L.C.Baak 
NIV      prof dr I.M.Hoepelman, dr C.Richter 
NVAB      drs R.J.Naber
NVIB      drs A.Rietveld 
MLDS      H. van Essen MSc

De website is onderdeel van de Stichting Hepatitis Informatie, KvK-nr 60462817.

De website is mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van AbbVie, Gilead, MSD en een educational grant van GSK.

                
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           
 
 
 
 
 
 
 
 
         

 

Deze pagina is bijgewerkt op 11-02-2019.

HepatitisInfo.nl
 
 
 

 

Meest bezocht
Hepatitis symptomen
Hepatitis B serologie
Hepatitis B
Hepatitis E symptomen
Behandeling van Hepatitis C
Hepatitis A
Meer informatie
Over deze website
Agenda
Links
Stel een vraag
Nieuwsbrief
Volg ons op Twitter
Aanmelden nieuwsbrief