Sterfte aan hepatitis kan voorkomen worden

Vorige pagina Print

09-11-2017  Jaarlijks overlijden in Nederland 500 mensen aan de gevolgen van hepatitis. Lever-experts en de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging (NLV) luiden op 9 november de noodklok tijdens de Nationale Hepatitis Dag in de Utrechtse Jaarbeurs.

Het aantal mensen dat onnodig overlijdt aan de leverziekten chronische hepatitis B en C neemt toe. Dat blijkt uit onderzoek van het Rotterdamse Erasmus MC. ,,Als we nu niets doen, zijn er over tien jaar zo’n 5000 onnodige doden’’, zegt Jan Hendrik Richardus, epidemioloog en hoogleraar Infectieziekten en Publieke Gezondheid aan het Erasmus MC. De campagne van de NLV en de experts – die voor het eerst gezamenlijk optrekken – moet aandacht vragen voor deze leverziekten en ertoe leiden dat patiënten, artsen en overheid in beweging komen. Iets dat tot nu toe onvoldoende gebeurt, vinden vereniging en experts.

Dit betekent dat opsporing en heropsporing van alle mensen die ooit gediagnosticeerd zijn maar die niet behandeld zijn of een behandeling hebben gehad zonder resultaat, noodzakelijk is.

Bron: persbericht NLV

Health professionals kunnen hun kennis over hepatitis opfrissen via geaccrediteerde e-learning modules op www.hepatitisinfo-learning.nl

Meer nieuws
Meest bezocht
Hepatitis symptomen
Hepatitis B serologie
Hepatitis B
Hepatitis E symptomen / ziekteverschijnselen
Hepatitis C behandeling
Hepatitis A
Meer informatie
Over deze website
Agenda
Links
Stel een vraag
Nieuwsbrief
Volg ons op Twitter
Aanmelden nieuwsbrief