Koffie is goed voor de lever

Vorige pagina Print

21-11-2017  Drie tot vijf kopjes koffie per dag heeft een gunstig effect op de lever. Uit studies gepresenteerd door Professor Graeme Alexander (University College London) en Professor Carlo La Vecchia (University of Milan) tijdens de ronde tafel conferentie georganiseerd door het Institute for Scientific Information on Coffee (ISIC) en de British Liver Trust in Londen blijkt dat koffie een remmend effect heeft op zowel fibrosering en cirrose van de lever als op het ontstaan van leverkanker.

Voor het effect van koffie op het ontwikkelen van cirrose werd een verminderd risico gemeten van 25-70%, en een verminderd risico van 40% op het ontstaan van leverkanker. Waarom koffie dit gunstige effect heeft moet verder uitgezocht worden.

Gemiddeld koffieverbruik kan worden gedefinieerd als 3-5 kopjes per dag, op basis van de beoordeling van cafeïneveiligheid door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA)

Bronnen:
ROUNDTABLE REPORT Looking after the liver: lifestyle, coffee and caffeine.

Dranoff JA., Coffee Consumption and Prevention of Cirrhosis - In Support of the Caffeine Hypothesis. DOI:10.3727/105221617X15046391179559

Meer nieuws
Meest bezocht
Hepatitis symptomen
Hepatitis B serologie
Hepatitis B
Hepatitis E symptomen / ziekteverschijnselen
Hepatitis C behandeling
Hepatitis A
Meer informatie
Over deze website
Agenda
Links
Stel een vraag
Nieuwsbrief
Volg ons op Twitter
Aanmelden nieuwsbrief