Ziekenhuis Gelderse Vallei roept patienten op na mogelijk hepatitis B besmetting

Vorige pagina Print

31-05-2018   Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede roept 55 patiënten op voor een bloedonderzoek om te onderzoeken of zij een hepatitis- B-infectie hebben doorgemaakt. Tijdens een interne controle is gebleken dat het systeem van hepatitis B screening niet sluitend heeft gefunctioneerd. Twee personen blijken onvoldoende te zijn beschermd. Eén van hen, een orthopedisch chirurg, heeft een hepatitis B-infectie doorgemaakt. 

Alle medische en verzorgende personeelsleden van het ziekenhuis zijn verplicht ingeënt tegen hepatitis B. Eén arts en één medewerker binnen het ziekenhuis waren non-responder voor hepatitis B vaccinatie. Dat betekent dat de inentingen op hen geen effect hadden. Het lichaam maakt dan geen antistoffen aan tegen het virus. Volgens het protocol is dan iedere drie maanden een bloedtest nodig om te testen op hepatitis B.

Ziekenhuis Gelderse Vallei wil de veiligheid en gezondheid van haar patiënten waarborgen en doet onderzoek naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ook heeft het ziekenhuis de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd op de hoogte gesteld.

Bron: Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Lees meer over
hepatitis B; 
Landelijke Richtlijn preventie transmissie van hepatitis B van medisch personeel naar patiënten.

Meer nieuws
Meest bezocht
Hepatitis symptomen
Hepatitis E symptomen / ziekteverschijnselen
Hepatitis B serologie
Hepatitis B
Hepatitis C behandeling
Hepatitis A
Meer informatie
Over deze website
Agenda
Links
Stel een vraag
Nieuwsbrief
Volg ons op Twitter
Aanmelden nieuwsbrief