Eerste 'International NASH Day'

Vorige pagina Print

11-6-2018 Op 12 juni 2018 wordt de eerste 'International NASH Day' gehouden. De dag is in het leven geroepen om het bewustzijn te bevorderen over NAFLD en NASH. Verspreiden van wetenschappelijke en medische kennis in de bevolking is het primaire doel van deze eerste NASH day.

Meer informatie is te vinden op: https://www.the-nash-education-program.com/our-work/international-nash-day/

NAFLD (non-alcoholic inflammatory liver disease) is de meest voorkomende leveraandoening in westerse landen. De prevalentie wordt op 20% geschat. Door langdurige (8-13 jaar) aanwezigheid van vetten in de lever ontstaan ontstekingsprocessen in de lever. Dit wordt NAFLD genoemd. Op den duur ontstaat bij bijna de helft van de personen met NAFLD 'ballooning', levercellen waarin vetophoping waarneembaar is (steatose) en NASH (non-alcoholic steato-hepatitis). Bij 10-30% van de mensen met NASH ontstaat levercirrose.
In Nederland heeft naar schatting iets minder dan de helft van de volwassen bevolking in meer of mindere mate overgewicht. Ernstig overgewicht is aanwezig in ca. 10-%, en obesitas komt voor bij 2,8%. Naast verhoogde kans op NAFLD hebben personen met overgewicht ook een verhoogde kans op diabetes type 2, hartklachten, gewrichtsklachten, etc. Lees meer op de NAFDL/NASH pagina in de kennisbank.

Meer nieuws
Meest bezocht
Hepatitis symptomen
Hepatitis E symptomen / ziekteverschijnselen
Hepatitis B serologie
Hepatitis B
Hepatitis C behandeling
Hepatitis A
Meer informatie
Over deze website
Agenda
Links
Stel een vraag
Nieuwsbrief
Volg ons op Twitter
Aanmelden nieuwsbrief