Bewustszijnsbevordering Hepatitis

Vorige pagina Print

De mortaliteit en morbiditeit van virale hepatitis wordt in Nederland onderschat. De mortaliteit is met naar schatting ca 500 personen die jaarlijks overlijden aan de gevolgen van een (chronische) virale hepatitis vele malen groter dan door HIV. Veel mensen weten niet dat hepatitis B en hepatitis C tegenwoordig goed te behandelen is, vaak zelfs te genezen.

                                             
   

                 Sterftecijfer hepatitis B/C vs HIV

 

 

 

Hieronder staan projecten die gericht zijn op vergroting van de kennis en het bewustzijn betreffende virale hepatitis, vaak gericht op specifieke doelgroepen.

Bewustzijn Identificatie en Behandeling van chronische Hepatitis B en Hepatitis C (BIBHEP)

Het nationaal programma Bewustwording, Identificatie en Behandeling chronische virale Hepatitis (BIBHEP) is in 2011 gestart om het volksgezondheid probleem van chronische virale hepatitis (stijgend sterftecijfer ondanks de beschikbaarheid van effectieve antivirale therapie) ‘op de agenda te zetten’

Lees verder

Landelijke Hepatitis C Informatie Campagne (2009-2010)

De Nationale Hepatitis-C Informatie Campagne werd gehouden van september 2009 tot februari 2010. Doel van de campagne was om de Nederlandse bevolking te informeren over hepatitis C en te stimuleren dat men nadenkt over de vraag of zij mogelijk besmet zijn met hepatitis.

Lees verder

Doorbraak project hepatitis C in de verslavingszorg (2013/2014)

In het Doorbraak project hepatitis C in de verslavingszorg worden teams in de verslavingszorg ondersteund in het inbedden van een hepatitis C zorgtraject binnen de reguliere zorg. Het Doorbraakproject wil 8-10 teams in de verslavingszorg ondersteunen.

Lees verder

Hepatitis C voorlichting en counselingcampagne onder (ooit-) injecterende druggebruikers in Amsterdam (2014, 2015)

Uit deze pilot, uitgevoerd in vijf Amsterdamse inloopcentra blijkt dat veel bezoekers risico hebben gelopen op hepatitis C, bijvoorbeeld door het injecteren van drugs. Toch zijn bezoekers slecht op de hoogte van de risico’s en geven veel bezoekers aan niet getest te zijn.

Lees verder
Meest bezocht
Hepatitis symptomen
Hepatitis B serologie
Hepatitis B
Hepatitis E symptomen
Behandeling van Hepatitis C
Hepatitis A
Meer informatie
Over deze website
Agenda
Links
Stel een vraag
Nieuwsbrief
Volg ons op Twitter
Aanmelden nieuwsbrief