World Hepatitis Day

Vorige pagina Print

Hieronder vindt u de activiteiten die plaatsgevonden hebben rond de Wereld Hepatitis Dag. Deze dag vindt elk jaar plaats op 28 juli, de geboortedag van Baruch Blumberg, de ontdekker van het hepatitis B virus. Tal van nationale en vooral internationale organisaties werken hieraan mee. Jaarlijks is er een ander thema. Materialen voor de campagne worden ieder jaar door de World Hepatitis Alliance ontwikkeld.

Wereld Hepatitis Dag 2013

28 juli is door de WHO uitgeroepen tot Wereld Hepatitis Dag. Wereldwijd hebben 350 miljoen mensen chronische hepatitis B en 130 miljoen mensen chronische hepatitis C. In Europa hebben 14 miljoen mensen chronische hepatitis B en 9 miljoen mensen chronische hepatitis C en sterven jaarlijks 122.000

Lees verder

Wereld Hepatitis Dag 2012 Risico gelopen? Laat je testen - Laat je vaccineren

28 juli is door de WHO uitgeroepen tot Wereld Hepatitis Dag. In veel landen wordt aandacht gevraagd voor de ernst van hepatitis. Ook in Nederland gebeurt dit met de oproep: Risico gelopen? Laat je testen. Laat je vaccineren.

Lees verder

Wereld Hepatitis Dag 2011

28 juni is uitgeroepen tot Wereld Hepatitis Dag. In veel landen wereldwijd wordt aandacht gevraagd voor hepatitis. Bekijk de activiteiten wereldwijd, in Europa en in Nederland. Bekijk ook de video waarin aandacht wordt gevraagd voor hepatitis en de boodschap van dr M Chan, directeur generaal WHO

Lees verder

Wereld Hepatitis Dag 2010

Op 19 mei 2010 was het Wereld Hepatitis Dag (WHD). Op deze dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan hepatitis B en C. Het thema van deze dag was: 'Ben ik nummer 12?' Wereldwijd is 1 op de 12 mensen (chronisch) drager van hepatitis B of C.

Lees verder
Meest bezocht
Hepatitis symptomen
Hepatitis B serologie
Hepatitis B
Hepatitis E symptomen
Behandeling van Hepatitis C
Hepatitis A
Meer informatie
Over deze website
Agenda
Links
Stel een vraag
Nieuwsbrief
Volg ons op Twitter
Aanmelden nieuwsbrief