Hepatitis C behandeling - lopende studies

Vorige pagina Print

Hepatitis C is een belangrijke oorzaak van levercirrose en leverkanker (hepatocellulair carcinoom). Een infectie met het virus kan steeds beter behandeld worden en kan in veel gevallen zelfs worden genezen. Tijdige behandeling voorkomt dat vergevorderde levercirrose of leverkanker ontstaat. 

Hieronder vindt u de lopende trials die betrekking hebben op behandeling van hepatitis C waar patiënten nog geincludeerd kunnen worden. Informatie over de op dit moment gebruikte medicijnen vindt u in de kennisbank.

Acute HCV bij HIV positieve patiënten: MOSAIC studie (UMC Utrecht)

15-08-2013 MOSAIC studie: een cohort dat kijkt naar epidemiologische, virale en immunologische karakteristieken van acute Hepatitis C bij HIV positieve patiënten.

Lees verder

Hepatitis C Antiviral Therapy Failure Registry (HepCaRe): Een studie naar risicofactoren voor het falen van behandeling van infectie met HCV

12-12-2014 Hepatitis C Antiviral Therapy Failure Registry (HepCaRe): Een studie naar risicofactoren voor het falen van behandeling van infectie met Hepatitis C Virus. Sinds 2011 zijn er nieuwe medicamenten ter beschikking gekomen voor behandeling van infectie met hepatitis C virus (HCV).

Lees verder

NS3pro resistentie assay en het verrichten van baseline gevoeligheidstesten in het kader van simeprevir behandeling voor hepatitis C (UMC Utrecht,AMC)

08-01-2015 De behandeling van hepatitis C is in een snel tempo aan het veranderen. Het protease remmers arsenaal is uitgebreid met de registratie van simeprevir.Behandeling met een combinatie van peginterferon en simeprevir is succesvol in ongeveer 80% van niet eerder behandelde patiënten.

Lees verder

REACT study: Acute HCV (Amsterdam)

22-11-2016 Eind 2016 zal in het Academisch Medisch Centrum een nieuwe wereldwijd fase 3 onderzoek van start gaan voor patiënten die geïnfecteerd zijn met een acute hepatitis C infectie.

Lees verder
Meest bezocht
Hepatitis symptomen
Hepatitis B serologie
Hepatitis B
Hepatitis E symptomen
Behandeling van Hepatitis C
Hepatitis A
Meer informatie
Over deze website
Agenda
Links
Stel een vraag
Nieuwsbrief
Volg ons op Twitter
Aanmelden nieuwsbrief