Vaccinatie studies - Auto Immuun Hepatitis

Vorige pagina Print

Studies die niet direct gericht zijn op het onderzoek naar nieuwe antivirale middelen tegen chronische hepatitis B en C; of PBC en PSC; of HCC vindt u hier, zoals vaccinatiestudies en studies bij patienten met Auto-Immuun-Hepatitis.

Revaccinatie hepatitis B prospectief onderzoek bij non-responders (RESPONS-trial)

Hepatitis B vaccinatie is veilig en effectief in het voorkómen van een infectie met hepatitis B virus. Maar zo’n 5-10 % van de gevaccineerden niet beschermd na een eerste serie vaccinaties. Het RESPONS onderzoek heeft als doel om de hepatitis B richtlijn voor gezonde non-responders te optimaliseren.

Lees verder

Effect van mycofenolaatmofetil (cellcept) versus azathiopirine bij Auto-Immuun-Hepatitis - CAMARO studie (LUMC, Radboud UMC)

24-11-2016 Een studie bij nog niet eerder behandelde patiënten met Auto-Immuun-Hepatitis (AIH) waarbij gekeken wordt naar de effectiviteit en veiligheid van mycofenolaatmofetil (cellcept) versus azathiopirine (CAMARO).

Lees verder

Medisch - wetenschappelijk onderzoek met simvastatine en rifaximine bij patiënten met gedecompenseerde cirrose-LIVERHOPE (AMC)

21-12-1017 Het AMC is gestart met een nieuw fase II onderzoek - LIVERHOPE- voor patiënten met een gedecompenseerde levercirrose. Dit klinisch-wetenschappelijk onderzoek is bedoeld om de veiligheid en verdraagzaamheid van de combinatie simvastatine met rifaximine te onderzoeken.

Lees verder
Meest bezocht
Hepatitis symptomen
Hepatitis B serologie
Hepatitis E symptomen / ziekteverschijnselen
Hepatitis B
Hepatitis C behandeling
Hepatitis A
Meer informatie
Over deze website
Agenda
Links
Stel een vraag
Nieuwsbrief
Volg ons op Twitter
Aanmelden nieuwsbrief