Webinar Eliminatie virale hepatitis Gepubliceerd op 18.04.23

De European Association for the Study of the Liver (EASL) organiseert samen met ACHIEVE Coalition de webinar Eliminatie virale hepatitis. Deze online bijeenkomst is te volgen op het EU Health Policy Platform op 25 april van 9:30 tot 10:30 CET. Tijdens het webinar bespreken de deelnemers acties die nodig zijn om gezamenlijk de deadline van de WHO te halen om virale hepatitis in 2030 uit te bannen. Registratie om aan het webinar deel te nemen gaat via het EU Health Policy Platform.

Op 25 oktober 2022 organiseerde de MEP Friends of the Liver Group in het Europees Parlement een evenement met de titel ‘Het laatste zetje om virale hepatitis te elimineren – hoe kan de EU de succesvolle verwezenlijking van deze wereldwijde volksgezondheidsprioriteit leiden?’ Hoewel er veel is bereikt met de erkenning van virale hepatitis B en C in het Europese kankerbestrijdingsplan en EU4Health-financiering, is het eveneens duidelijk dat er nog veel gedaan moet worden om het doel van de WHO in 2030 te halen.

Bron: Webinar ‘De EU moet in 2030 het voortouw nemen bij de eliminatie van virale hepatitis’.

Webinar Eliminatie virale hepatitis

Vertegenwoordigers van de 53 lidstaten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) regio Europa hebben op 14 september 2016 het Actieplan voor virale hepatitis aangenomen. Het Actieplan, ontwikkeld in het kader van de in mei 2016 aangenomen Global Health Sector Strategy on viral hepatitis, is gericht op het risico van virale hepatitis voor de volksgezondheid. Het Actieplan heeft als doelstelling eliminatie van virale hepatitis in de Europese regio in het jaar 2030. Bewustwording, preventie, en een betere toegang tot diagnose, behandeling en zorg zijn daarbij essentiële elementen.